Mobilkranen skulle have base i virksomhedens hovedkvarter i Skt. Petersborg nær Linz, og lige siden har den lille GMK3050-2 vist sig som et godt aktiv i lejeflåden.

GMK3050 2

Administrerende direktør Dr. Reinhard Hofer fortæller her om baggrunden for virksomhedens valg af sin første GROVE taxakran samt førstehåndsindtryk af kranen.

hvad fik dem til at vælge en grove taxakran til lejeflåden?

Inden vi traf vores endelige beslutning besøgte vi GROVE's kranfabrik i Wilhelmshaven. Her fik vi en grundig introduktion i både kranen samt fremstillingsprocessen - at tilføje et nyt fabrikat til en eksisterende lejeflåde er ikke "bare lige", da både drift og håndtering er forskelligt fra det vi er vant til. Men ved besøget på kranfabrikken blev vi præsenteret for detaljer, som overbeviste os om at GROVE kranen kunne opfylde vores behov.

hvad imponerede dem mest?

Manitowoc har foretaget kæmpe investeringer i kranfabrikken i Wilhelmshaven. Jeg anede ikke at de havde så megen ekspertise under et tag! Eksempelvis med design af bom samt fremstilling af bom - og samspillet mellem GROVE's unikke egenskaber som MEGATRAK affjedringssystemet og svejseprocessen med laser/hybrid, som anvendes ved fremstillling af bommene, og som i sidste ende resulterer i kombinationen af stor kapacitet på lastdiagrammet, men lav vægt for kranen.

Som ingeniør er jeg vant til at stille spørgsmål til processerne, og de besvarelser GROVE gav mig, fik mig til at indse GROVE kranens potentielle merværdi for vores lejeflåde.

hvad var så næste led i beslutningsprocessen?

Da først ledelsen var overbevist om at GROVE kranen ville være et kæmpe plus for vores lejeflåde, inddrog vi vores kollegaer fra planlægningsafdelingen og teknisk afdeling i processen - for uanset hvor god vi syntes kranen var, så er det alfa og omega at have sit personales opbakning.

og hvad var så teamets oplevelse af besøget på kranfabrikken?

De bemærkede hvordan det er kranførerens erfaringer, der er indarbejdet i design og udvikling af kranerne. Detaljer såsom adgang til brændstoftanken fra begge sider af kranen, plastbelagte hydraulikledninger og ekstra voks på komponenterne - hvilket er meget vigtigt for os under de salte vintre i Østrig.

Vi besøgte også service- og reservedelsafdelingerne, og alle steder var vi tilfredse med det vi så og hørte - så alt i alt en positiv oplevelse.

hvad fik dem i sidste ende til at købe den nye GMK3050-2?

Vi var på udkig efter en anvendelig taxakran - som både kunne bære så meget kontravægt som muligt, men som også kunne komme ind på selv meget små byggepladser. Så konceptet med en 3-akslet 50t mobilkran passede til vores behov. GMK3050-2 kan køre med 7.5t kontravægt med plads til yderligere 1.0t om nødvendigt. Den har et meget kort chassis med en lille svingradius.

hvilket udstyr har jeres nye GMK3050-2?

Kørselskomfort er vigtigt!

Når vi udstyrer vores kraner bestiller vi alle tilgængelige muligheder, og 270º kamerasystem med "bird view" anser vi som en stor fordel! En investering der koster penge, men som hurtigt lønner sig, idet vi undgår skader når vi skal ind på de små byggepladser i bebyggede områder. Kamerasystemet er også vigtigt for vores kranfører, når de kører i tæt bebyggede områder, hvor der er en øget mængde cykeltrafik. 

Samtidig valgte vi kranen med en 6*6 drivlinje, da vi nogle gang skal navigere i vanskeligt terræn.

hvilke opgaver har GMK3050-2 været på indtil nu?

I løbet af de seneste par måneder, har kranen hovedsageligt været brugt til mindre taxaopgaver på byggepladser i St. Florian området. I øjeblikket hjælper den med at løfte loftelementer på et nyt parcelhus.

youtube ikon linkedin ikon facebook ikon mail ikon

Denne hjemmeside benytter cookies til at huske dine indstillinger og til statistik